Nieuws

HomeGeen categorieRegistratie éénloketsysteem btw e-commerce gestart

Registratie éénloketsysteem btw e-commerce gestart

Vanaf 1 juli geldt de nieuwe EU-regeling btw e-commerce. Nederlandse webshopondernemers kunnen zich nu registreren voor het nieuwe éénloketsysteem.

De nieuwe Unieregeling geldt voor ondernemers die in de Europese Unie (EU) goederen leveren aan klanten die geen btw-aangifte hoeven te doen, bijvoorbeeld verkoop via een webshop. Vanaf 1 juli moeten deze ondernemers meestal btw betalen in de EU-landen waar de goederen heen gaan. Dat geldt voor goederen die al in de EU zijn en voor goederen die de ondernemer importeert van buiten de EU.

Om te voorkomen dat de Nederlandse ondernemer zich moet aanmelden bij de belastingdiensten in alle landen waar hij levert, komt er vanaf 1 juli een nieuw éénloketsysteem, het zogenoemde OSS-loket. Daarmee handelt hij in één keer de btw-meldingen en betalingen over deze leveringen af voor alle EU-landen. De ondernemer kan dit éénloketsysteem ook gebruiken voor de diensten die hij levert aan particulieren in de EU.

Ondernemers kunnen zich voor de Unieregeling registreren via Mijn Belastingdienst Zakelijk op de website van de Belastingdienst.

 

Bron: Belastingdienst